Vi har fått ett nytt brev från Mossa

I går fanns det ett brev i vår brevlåda. Det var från Mossa. Så här skrev hon:

Brunbjörn

Hej Skorporna!

Tack för brevet som jag fick från barnen i Gröna gruppen. Det är så roligt att få brev. Kan ni skriva några fler?

I brevet frågade ni om jag hade sett några vargar, men det har jag inte sett. Däremot träffade jag den här björnen.  Han var inte så pratsam för han var så trött. Han skulle gå och lägga sig i sitt vinteride och sova hela långa vintern, berättade han för mig. Sen gick han sin väg och jag har inte sett honom mer. Han sover nog skönt nu.

Men jag har varit med om något jättespännande! Jag skrev ju i förra brevet att jag skulle smyga på trollen på natten för att se om det var de som dansade utanför mitt hus i den där trollgropen. Så här gjorde jag:

Jag smög upp mitt i natten och tog på mig min mössa så jag inte skulle frysa. Sen lade jag mig bakom en buske så jag inte syntes. Jag var alldeles tyst. Jag låg där länge och det hände ingenting…

Men när jag nästan somnade så hörde jag något. Då såg jag några troll som kom gående på stigen. Det var bara småtroll, men de är större än jag ändå. Jag räknade dem, 1 2 3 4 5 stycken troll var det. De stannade vid trollgropen och så tog de fram en spelare och satte på musiken. De spelade Popular med Eric Saade! Alldeles vilt dansade trollen där i trollgropen. De dansade och dansade och dansade och hela tiden spelade de Eric Saade. Jag blev lite trött på att höra samma låt hela tiden.  Men trollen, de dansade så de höll på att glömma tiden.

 Solstrålarna började sakta komma fram… oj,oj, oj!

Då hostade jag till så högt jag kunde. Då tittade trollen upp och upptäckte faran. De fick bråttom må ni tro! De sprang det fortaste de kunde till närmaste håla och hoppade in där och gömde sig för solen. Vilken tur att de klarade sig!

Det var mitt äventyr med trollen.

Hej då!

Från Mossa

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt