Hur ska vi få ut dockan?

Problemlösning på Skorpan, en liten inblick i vår fredag förmiddag.

 

Skorpans räddade docka

En av våra nya små dockor hade fastnat inne i taket på vår stora träborg. Hur skulle vi göra för att få ut den?

Först försökte pedagogen att pilla ut den genom hålet men det funkade inte. Barnen föreslog att vi skulle skruva av taket. Ett gäng entusiastiska barn, med pedagogen i släptåg, springer i väg till köket för att hämta en skruvmejsel. På vägen tillbaka ville H bära skruvmejseln och då fick han lära sig hur man bär skruvmejslar så att det inte blir farligt.

Med gemensamma krafter skruvade vi loss de fyra skruvarna och tog loss taket. Men… hela taket följde med. Innertaket också. Så vad skulle vi göra nu då? Barnen turades om att försöka pilla ut dockan med händerna. T fick ut en kloss, som också hade fastnat däruppe (undrar hur sakerna har kommit in i taket?) och sen fortsatte hon att pilla efter dockan. H kom på en idé. Han hämtade sina tights och förklarade att man kunde stoppa in dem i hålet och sen kunde dockan följa med när han drog ut dem igen. Vi försökte, men det funkade inte så bra. Dockan satt kvar.

Hur ska vi göra? Vi diskuterade. T tyckte att vi kunde prova med en sax, för att göra hålet större. Men då kom M på att vi kunde ringa till Pippi för att be henne om hjälp. Sen kom han på att Spindelmannen skulle vara bättre, för han kan ju skjuta ut sitt nät och dra ut dockan genom hålet. Hur kan man ringa till Spindelmannen då? Man tar nollan förklarade M. Sagt och gjort. M fick låna en mobiltelefon av pedagog 2 och fick hjälp att slå nollan (som gick till Skorpans telefon). Spindelmannen svarade! (P 2 i telefonen) M fick prata med Spindelmannen och försökte att få honom att komma och hjälpa till med dockan. Men Spindelmannen kunde inte, för han var på semester i Skövde.

Nu kommer P3 in i hallen. Barnen förklarar för henne vilket problem vi har. P3 tar taket, tittar lite, pillar lite på dockan och vänder på taket och dockan trillar ut!!! Hokus pokus! Alla barnen blir så glada. Hur kunde hon fixa det? Problemet är löst och pedagogen är lika duktig som Spindelmannen.

M vill ringa till Spindelmannen och tala om att det hela har ordnat sig. Han får ringa igen. Men då är det Pippi Långstrump som svarar. Han har ringt fel och får ringa en gång till. Då svarar Spindelmannen och M förklarar för honom att han inte behöver komma.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt