Raggarbilar och färger

Vi har fått två grupper på Limpan.

Kyrka

Nu är det fullt upp här på Limpan. Barnen har delats in i två grupper där den ena gruppen består av alla blivande skolbarn. Den andra gruppen består av alla 3 -åringar, 4-åringar och 5-åringar. Grupperna har fått välja egna namn genom att lämna förslag som vi sedan fått rösta på. I de blivande skolbarnens grupp vann namnet: RAGGARBILARNA. I den andra gruppen vann namnet: FÄRGERNA. I dessa grupper arbetar vi med olika saker som matematik, språk, den sociala utvecklingen, musik, skapande verksamhet, teknik, naturkunskap, m.m. Vi arbetar i grupperna två gånger om dagen. Första gången under frukten och sedan andra gången innan lunchen.


Vi har också börjat med att inreda ett av rummen till att bli ett matematik-/språkrum. I detta rum finns det material som barnen jobbar med en och en. Detta material kan vara en övning att lägga samma på samma, läsa ordbilder, uppfatta olika antal, träna på årstiderna eller veckans dagar m.m. Vi har också börjat att titta mycket på kartor över världen och prata om flaggor. Djur och natur är också intressant och vi har olika faktaböcker som vi gärna bläddrar länge i.


Nu när snön har smällt bort och solen då och då visar sig har vi märkt att det ofta är blött i gräset och sanden. Därför vill vi be er föräldrar att se över era barns regnkläder och stövlar. Kolla så att allt finns här och att det passar.


MVH pedagogerna på Limpan.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarTipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt