Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Blogg avdelning Limpan

Nedan kan du följa våra blogginlägg.

För att öppna blogginlägget klicka på rubriken under inläggets datum.

Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2017-05-04
  Nyhetsbrev för maj 2017
  • Glöm ej lämna in lappen om utbildningsdagen, tiden gick ut 3 maj, samt den andra lappen om klämdagarna senast den 5 maj.
  • Den senaste tiden har våra samlingsgrupper: Spökena och Drakarna sorterat/klassificerat olika saker t.ex material, former. Vi har då även övat på att räkna, färger, former, olika begrepp .m.m. Älvorna har fortsatt att prata om rymden. De har skapat en sol och planeter av materialet papier maché. Det har tagit lite tid, men nu hänger de  vackert i taket i vårt matrum. Kom gärna in och titta på skapelsen! De har också jobbat med bokstäver på olika sätt.
  • Under maj och juni månad kommer det bli andra aktiviteter, så vi kommer delvis hålla upp med våra samlingsgrupper.
  • Vi åker till Skogen, Hellidsberget. Datumen är ons. 10/5 och  ons. 7/6, ev. kanske en gång till.  Vi åker buss från Forsenskolan 8.30 och åker från skogen 10.55. OBS! SAMLING VID LIMPAN 8.15 ( färdigklädd och klar!) Till att börja med har vi delat upp barnen så att de får åka var sin gång. Limpan tar med frukt( eller något annat fika) samt dryck till alla barnen. KLÄDER EFTER VÄDER! Tänk på att regnkläder och gummistövlar finns på förskolan. Vid varma och soliga dagar så är det bra om barnen är klädda i tunna långbyxor och tunn långärmad tröja.
  • Vi är också bjudna till Lilla Ekoskolan på COOP i Tidaholm, tisdag den 9 maj kl. 10.30. Där kommer vi se en biföreställning. Vi får lära oss hur en bikupa fungerar och vi kommer också få smaka på ekologisk frukt.
  • Tisdag den 16 maj kl.9.00 kommer vi gå på en allsångsföreställning med kulturbyrån GIRA från Angered. Vi har övat en del på deras sånger på förskolan som handlar om vatten. ( hajar, båtar, hav m.m) Nu är vi förberedda, så vi kan hjälpas åt att sjunga deras sånger tillsammans med dem.
  • Förskolans dag firas med sång och musik, onsdag den 24/5 kl. 10.00- 10.30 i Bruksvilleparken. I år är det temat: havet och stranden. Vi får träffa olika figurer som bor vid stranden eller havet och vi kommer även sjunga flera sånger från GIRAS sånghäfte De barn som vill får klä ut sig till något som passar till detta. De barn som är schemalediga denna förmiddag är välkomna med sina föräldrar till Bruksvilleparken och om ni vill fira med oss.
  • Tack för era svar på föräldraenkäten. Det hjälper oss att utveckla och förbättra vår verksamhet. Sammanställningen av enkäten finns att läsa i vår hall.
  • Vid soliga och varma dagar behövs keps/solhatt. Tacksamma om ni smörja in ert barn med solkräm innan barnet kommer till förskolan. Jättebra om det finns en namnad solkräm på barnets hylla så att vi kan smörja någon extra gång under dagen. Det går också bra med en tunn långärmad tröja istället för solkräm. Vill barnet ta med en namnad vattenflaska till förskolan så går det också bra!
  MvhElin,Anne-Marie, Marita, Angelica, Frida 

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-06-02

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning